Känner du igen dig?

 

 

  • Längtar du efter att må riktigt bra? Vill du känna dig lugn och behaglig till mods?

 

  • Behöver du mjuklanda i den som alltid är med dig - din egen kropp och sinne?

 

  •  Inom Trager talar man om "agelessness" (åldersfrihet) - att uppleva lättnad i muskler och leder gör att inte åldern behöver påverka ditt rörelsemönster.

 

  • De som tränar mycket har stor glädje av denna metod, se " Reach Peak Performance by Being Relaxed and Toned".

 

      

Hur går det till

 

Först går vi igenom hur din livssituation är. Efter det får du ligga på en uppvärmd massagebänk. Jag arbetar med mjuka gungande rörelser och strechningar som ger en behaglig djupavslappning. Spända muskler "släpper taget" efter en stund. Även de inre organen får en lätt massage och organen "duschas". Detta fungerar som en inre detox. Tanken med terapin är att återlära kroppen till den goda känslan du hade i dig som riktigt liten. Många upplever att de får kontakt med hela kroppen, för första gången på många år. Även en känsla av att trivas i sin egen kropp uppstår ofta vilket kan kännas ovant men härligt.

I samband med besöket får du med dig några små, lätta rörelser som påminner kroppen om att vara fortsatt avslappnad. Detta för att du ska kunna ta hand om dig i vardagen också. Dessa rörelser kallas Mentastics som kan översättas till mental gymnastik. Det behöver inte vara mer än att du sitter ner och "leker" med vikten i arm och hand. Det infinner sig en härlig känsla av frihet och lätthet i kroppen när du på detta sätt påminner nervsystemet om att vara fortsatt avslappnad.

Ha gärna mjuka, löst sittande kläder på dig under behandlingen.

 

 

Klicka gärna på sista fliken "Referenser" så hittar mer info under länken "Trager-artiklar" längst ned på sidan.

 

Trager utövas av 1000-tals terapeuter i USA, Canada, Europa, Australien och Japan.

Eva är utbildad i Sverige av Jan Fogel (www.studiofogel.se) samt vidareutbildad i Holland och Italien där denna metod är väl känd och utbredd.